Home
DCS & Dir of Music
Agenda
Projecten
Deelnameformulier
Algemene Voorwaarden
Foto's
Archief
Gastenboek

De artistieke leiding

De artistieke leiding van DCS was in het verleden in handen van organist Henk de Vries en dirigent Edwin Velvis. Helaas heeft Edwin zich wegens andere werkzaamheden teruggetrokken uit de organisatie. Sinds oktober 2017 is Henk de Vries artistiek leider van dit gezelschap.

 

Henk de Vries

Director of Music

 

Henk de Vries is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij  studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie,  piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist en doceert hij tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN. Henk is sinds 2014, samen met Peter Van Dijk uit Utrecht, benoemd als orgeladviseur van de Martinikerk in Groningen en als zodanig verantwoordelijk voor de conditie van de twee fameuze historische orgels.

Henk voerde in 2015 in de provincie Groningen de integrale versie uit van La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, een bijzonderheid voor deze Barok georiënteerde provincie. Hij heeft niet alleen een liefde voor Franse (orgel)muziek, ook de Duitse Barok en Romantiek worden door Henk vaak geprogrammeerd.

Als (cantor)organist is hij niet alleen verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en de Jacobuskerk te Zeerijp, ook is hij sinds 2016 benoemd als organist tijdens de Martinidiensten in de Martinikerk te Groningen.

Als cantor/dirigent organiseert hij veel koorconcerten en Choral Evensongs waarin Anglicaanse kerkmuziek een belangrijke rol speelt.

Meer informatie is te vinden op www.henkdevries.info

 

 

Dutch Choral Singers

Momenteel vormt het koor Northern Choristers de basis van de Dutch Choral Singers en gaat vanaf heden onder die nieuwe naam verder. De Dutch Choral SIngers bestaat momenteel uit 14 enthousiaste zangers. 

Dutch Choral Singers in Zeerijp

 2017-10-15 : het koor voorafgaand aan een concert in de prachtige Jacobuskerk te Zeerijp.

info@dutchchoralsingers.nl